Sim Racing

Sim-racing, også kendt som Simulator Racing, er en sjov og overkommelig tilføjelse til baneløb og en fantastisk måde at fortsætte i lavsæsonen.

Med en professionel racersimulator kan du i dag komme helt tæt på følelsen af en rigtig raceroplevelse men til en markant lavere pris.

Når du sammensætter din simulatorrig/racerrig, bør du først tænke over, hvilken motorsport du vil fokusere på. Rat og pedaler kan ofte modificeres ved at udskifte selve rattet, men riggen er fastgjort og tilpasset til forskellige sportsgrene lige fra starten.

I vores sortiment har vi simulatorer til Karting/Gokart, Formel 1 / F1 / GP Racing samt GT racing eller rally og drifting.

Hvis du vil prøve et par forskellige sportsgrene anbefaler vi en Sparco Cockpit Evolve 3.0 som basis for simulatoren, denne er primært lavet til GT-racing og terrænløb med en forholdsvis oprejst kørestilling, men kan med lidt tilpasning også fungerer godt til formel bil racing og andre racing brancher.

Trin to er at vælge et førersæde til din simulator. Her handler det i høj grad om dine personlige præferencer. Stolene fås i to forskellige størrelser: Standard og Large. Op til ca 85kg/185cm passer du godt i et standardsæde, hvis du er større end det bør du vælge en Large model som Sparco EVO II/L eller Sparco Sprint L.

At vælge et rat er den sværeste, men måske også den sjoveste del af dit setup.

Alle rat og pedaler i vores sortiment er lavet af Moza, men alle vores simulatorer/sim-rigge fungerer perfekt sammen med alle mulige producenter af simulator-rat.

Vi hos Radne har valgt at samarbejde med Moza Racing, da vi mener, at Moza byder på en masse funktioner til en fornuftig pris – det er simpelthen meget overkommelige hjul af god kvalitet.

Alle ratbaser i Moza-serien er af typen Direct Drive (forkortet; DD).

Det betyder, at rattet er monteret direkte på udgangsakslen på den elektriske motor, der håndterer rotationen, du har ingen form for wireafstivning eller gearkasse mellem hænderne og feedbackmotoren.

Dette eliminerer enhver form for tilbageslag og gør fornemmelsen betydeligt mere snappy og tydelig. Derudover bliver rattet mere følsomt og kan levere en mere detaljeret feedback.

Din feedback styrke måles i Nm / Newton meter, jeg vil kraftigt anbefale at du køber en ratbase med mindst 7nm styrke. I Mozas sortiment vil dette være ratbasen R9 V2 med en styrke på 9nm.

Moza har også en enklere model kaldet R5, og at ratbasen har direkte drev, men kun 5nm kraft, 5nm kan være nok til at begynde at teste konceptet med sim-racing, men du vil gerne opdatere det relativt hurtigt. En base omkring 9-10nm vil holde dig glad i lang tid, ofte for evigt. Vil du have det værste fra start, så gå efter Moza R21 som har 21nm, men en advarsel om at denne er STÆRK – forbered dig på sved og træningssmerter.

Udover Moza kan vi også anbefale ratbaser fra Fanatec, Simcube, Asetek.

Spil at fokusere på for en simulatoroplevelse ville være iRacing, Assetto Corsa, Automobilista, og for en mere arkadeoplevelse kunne du gå efter Grand Turismo 7 eller Project Cars 2

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.