Bagaksel & Not
Filter
Viser 40 ud af 51 produkter
Bagaksler og kiler til Gokart
Din bagaksel er en vigtig del af gokart-chassiset og påvirker grebet og fornemmelsen du får i gokarten.
Har du kun én bagaksel, anbefaler vi en i hårdhed Medium, som fungerer til de fleste forhold, men det bedste er at have et par forskellige hårdheder at teste ind imellem.
Læs vores guide nedenfor om, hvordan du kan tænke, når du skal vælge bagaksel til karten
De 3 gokart bagaksler
Bagakslen ændrer en meget stor del af hvordan karten opfører sig, fordi der ikke er nogen affjedring på karten. Bagakslen regulerer kraften til gokartens baghjul. Akslen er det, der fjeder gokarten i den bageste del, Der er tre forskellige aksler: Medium (eller neutral), Soft og Hard.
Medium (neutrale) aksel
Det meste af tiden kører du midt- eller neutralaksen. Det plejer at være den bedste aksel generelt, da det hjælper gokarten effektivt rundt i kurverne. Den reagerer og tilpasser sig godt til forskellige forhold på banen.
Hvis du nogensinde har problemer med at beslutte, hvilken aksel du skal bruge, og du har prøvet forskellige typer, er dit bedste bud at sætte den neutrale aksel på igen og køre med den.
Bløde aksel
Et trin ned fra den mellemliggende akse er den bløde akse. Den bløde aksel er lidt anderledes, og det giver karten en anden følelse. Den bløde aksel gør, at gokarten har meget mere bremsestabilitet, når den kører ind i kurverne.
Det føles som om chassisetsidder lidt i bremsezonen. Dette kan få dig til at føle dig mere sikker på bremserne og kan svinge med mere selvtillid.
Når du kommer ind i, løfter akslen sig ikke så højt, som den ville med den mellemhårde aksel, men du har meget mere greb i den første del af hjørnet og kan bære mere fart ind i midten/spidsen.
Problemet med den bløde aksel er, at når du kommer til midten af kurven, har du ikke den støddæmpende svingning, som du får med den mellemstore aksel:
Når man kommer ind midt i svinget, er der meget stress på gokarten. Du vil gerne have gokarten til at springe tilbage og rette sig lidt ud, når lasten slippes. Med den blødere aksel har den en tendens til at absorbere den belastning godt, men den slipper ikke midt i hjørnet. Du har ikke det samme fjedrende hjørne, som du har med den anden aksel. Det kan føre til bogføring eller andre lignende problemer.
Hård aksel
Et trin op fra mellemaksen er den hårde akse. Denne er lidt anderledes, da du i stedet mister bremsestabiliteten, når du kommer ind i hjørnet. Sådan som jeg altid har forestillet mig det er, at jo blødere akslen er, jo mere virker gokarten. Jo hårdere akslen er, jo mere virker dækket.
Når du går til en hård aksel, mister du bremsestabiliteten ved indgangen til hjørnet, fordi chassiset ikke hæfter meget til jorden.
Når du går fra indgangen til midten af hjørnet, giver en stivere aksel dækkene mulighed for at arbejde og bøje mere, og du får mere bevægelse af det indvendige bagdæk. Det hjælper med rotation, og det hjælper dig også med at få karten mere lige.
Det gør karten en smule friere, når du går ind i midten af hjørnet og centrerer dig selv – du mister lidt af den stabilitet, du havde på de blødere aksler. Fordelen ved den hårde aksel er, at du stadig får den affjedring, som du mistede med de blødere aksler.
Hver aksel har positive og negative sider, hvorfor mange kartracere ender med den neutrale mellemaksel. Den bedste aksel er normalt standardakslen, da den fungerer under 75% af de forhold, du kører. Det fungerer generelt mere effektivt, og du har stadig god rebound fra dækkene uden at ofre det vejgreb, du får, når du går ind i hjørnet.
Aksellængde: Kort vs. Lang
Et andet aspekt af bagaksler er en kort aksel versus en lang aksel.
Du spekulerer måske på "Hvilken aksellængde skal jeg bruge til min gokart?"
Med en kort aksel har du en tendens til at miste bremsestabiliteten. Når man går ind i hjørnet på en kortere aksel, er karten mere lydhør. Det føles som om, når du kommer ind i midten af kurven, vil akslen hurtigt løfte sig fra jorden og holde sig oppe helt til spidsen.
Med den korte aksel kan karten nogle gange løfte sig for hurtigt og derefter kaste bagenden rundt. Eller den går for højt op, og når akslen vil sænke sig ned, falder den for hårdt, og den kaster bagenden rundt. Disse aksler fungerer normalt godt rundt på snævre baner, hvor du ønsker en responsiv / smidig kart.
Når du går til banerne med længere fejende sving, vil du ikke have en kart, der drejer superhurtigt. Måske skulle du prøve en længere aksel eller din standardaksel. Den længere aksel giver dig mere bremsestabilitet. Du får mindre slip fra dækket fra indstigning til midten af hjørnet og du får lidt mindre rotation i gokarten.
Ønsker du en gokart, der er meget mere adræt og kan skifte retning meget hurtigere, kan det være på tide at skære akslen over. Hvis du vil have en kart, der er lidt mere stabil, og du føler, at din kart er for lydhør lige nu, kan du måske gå efter en længere aksel.
Vejledning til valg af diameter på din bagaksel:
950 kart til børn - 30mm aksel
DD2 - 40mm skaft
OK/OKJ/Senior/Junior/KZ – 50mm aksel